Followers

Friday, April 30, 2010

** Tq Noorfa**

My Fist Award from Noorfa

*This is my fist award for Noorfa tq.....aku tak sangkah baru berapa bulan ja aku main blog ni dah dapat award dari Noorfa......ni yang buat aku lebih semangat untuk teruskan main blog ni,walau pun blog sya tak seberapa,tetap jua ada pengunjung dan siap dapat award ni hahahahaha apa pun tQ noorfa atas award ni.......harap lebih ramai dapat singgah kat blog yang tak seberapa ni tq sekali lg buat Noorfa................

Thursday, April 29, 2010

Al-Quran Pedoman Hidup

hye salam ukwah salam satu malaysia

mlm ni nak cerita sikit semlm bersamaan 28/4/2010 sya p menghadiri Mjlis Tilawah Al-quran Peringkat Sabah di dewan sri libaran sandakan bertemakan Memantap ukhuwah memperkasa ummah' nak dijdkan cerita majlis tu bermula ku 8 malam yang dirasmikan oleh TUAN YANG TERUTAMA TUN DATUK SERI PANGLIMA AHMADSHAH BIN ABDULLAH (Yang Di-pertua Negeri Sabah) serta tetamu kehormat yang lain,waaaaaaa majlis tu meriah sangat walau pun cuaca tak mengizinkan tp dengan kuasa allah,syukur alhamdulilah dewan penuh ga.......majlis dari pg dah bermula,ada pameran kuiz dan mcm2 lg....pertandingan tu ada 4 qari dan 4 qariah ada dari tawau,semporna,daerah kinabatangan dan lain2 lg hahahahaha nak tau satu benda lg kah?semuanya hebat2 tau.....dari tua muda budak2 bby pun ada tau hahahahaha syukur ga majlis berjalan dengan lancar.........
meriahkan majlis tilawah ni hahahahaha
ni pula antara buka yang kami dapat hahahahaha
ni pula muka aku masi dirumah amcm ok kah?hahaha

Tuesday, April 27, 2010

Sapa Salah Dalam Hal Ni....

salam ukhwan salam satu malaysia...

isu ni hangat dah kita dengar sejak 2 menjak ni iatu kes AMINULRASYID AMZAH,ramaja 15 tahun yang ditembak mati oleh polis peronda,pada 27 april 2010 awal pagi di shah alam.....seblm tu salam takziah buat keluarga,isu ni sebenarnya menjadi persoalan ramai masyarakat termasuk saya yang turut simpati denagn isu ini! apa yang sebenarnya berlaku?budak ni yang salah?polis yang salah?atau apa????sapa berani jawab...menurut sumber yang saya dapat"ibu kepada arwah tersebut berkata sebagai ibu saya yang melahir kan anak sya,saya tau sapa dia,dengan hati sayu dan terlupa menyatakan supaya tidak menggelar anak beliau sebagai penjenayah kerana beliau lebih mengenali sapa anak beliau yang sebenar!menurut sumber lagi,ibu kepada mangsa saya tidak menyatakan yang anak sya sempurna namum bagi beliau anaknya itu seorg yang aktif dalam pelbagai sukan,periang dan menyedikan lg beliau bakal menduduki PMR........ibunya sendiri meragui kenyataan polis yang mana tembakan itu dilepaskan kerana kereta yang dipandu mangsa hendak merempuh kereta polis peronda itu!

budak sebaik ni dikatakan penjenayah!pikir2kan lah




isu ini jua nampaknya dah bangkit ramai yang membantu dan memberi dorongan kpd ibu mangsa,tp diharap jgn lah ia dijadikan sebagai isu politik.so kita sebagai rakyat malaysia pikir2kan lah.....salam takziah buat keluarga mangsa...

Nak Jd Apa.......


hye selamat malam....


mlm ni nak kongsi ngan kamu semua cerita sedih aku,sejak 2 menjak hati ku runsing ja,sedih,cemburu semua ada!satu mlm tu aku pikir apa sebenarnya kelebihan yang aku ada?knp aku ada perasaan mcm ni bila tengok kwn2 ke berjaya,yang jauh yang dekat semua cari and bagi tau aku yang drg p duduk exzam untuk MADSIH klu aku tak silap lah.........permaisuri ku pun dapat,knp ar?aku tau aku belajar tak lah hebat sangat tp perasaan tu lain mcm knp tu?aku masi berpikir apa sebenarnya yang aku ada....apa yang aku nak buat untuk membuang perasaan ku ni.....mlm ni aku lepak lg ngan kwn baik ku ARIP ,mcm2 dia cerita,terus terang lah kadang2 aku ada perasaan cemburu,keluarga ku tak bagi aku kerja dengan kata lain cari pengalaman luar,kwn2 ku senang2 ja dapat pengalaman tu,dah 4 bulan aku duk rumah apa ku dapat....hanya habuk dah pengalaman dari kwn aku arip dan kwn lain ja yang banyak mengajar and cerita dengan aku,tp aku berterima kasih ngan keluarga aku drg telah banyak usaha untuk tlg aku cari kerja,sekarang ni hanya tunggu panggilan ja,walau pun kerja tu terjamin tp aku still dengan perasaan tu.....ada kah mungkin lumrah manusia mempunyai sifat mcm apa yg aku rasa.....aku berpikir ada kah keluarga ku ni jenis yang tak mau tengok aku idup susah,mungkin lah kot....mcm2 arip cerita,nasib dia banyak cerita pengalaman kerjanya klu tak aku ni ibarat kambing masuk bandar.....kesian kan.....arip,pian,permaisuri ku,kwn2 ku tq semua atas dorongan kamu semua,aku tetap akan ingat semua tu,aku nak bina azam baru blh kah tu?aku tak kan jd pengecut,aku tak kan lemah,engineer kena tenang!aku ada azam and prinsip sendiri aku akan bukti kan yang aku pun blh jd mcm kamu.....TQ kwn2 ku semua doa kan aku dalam menempuh alam kehidupan yang serba canggih ini........

Monday, April 26, 2010

Panas yang menyengat.....

hye semua askum,salam satu malaysia

emmmmm nak tanya ni kamu rasa tak apa yang sya rasa skrg ni,atau pun kamu memang dah rasa skrg ni apa yang sya rasa....kamu perasaan tak yang sekarang ni iklim malaysia dah berubah secara mendadak......wei pemanasan global melanda.....panasnya,seblm ni kemarau,mcm2 kita dengar kat berita,mcm2 kita baca kat akbar.....dimana kah peranan kita sebagai manusia bukan di malaysia ja tp seluruh dunia kini sibuk merisaukan masalah perubahan dunia ni....sukar sangat kah masalah ni diatasi,memang sukar bila setiap negara mementingkan negara masing2 temasuk tempat kita sendiri,menyedihkan lg apabila ianya memakan diri sendiri,kita yang merasa kita yang mengeluh semua kita yang rasa......tak tahan mcm ni wei panas btl tido mlm bangun2 ja gara2 panas.....maka kita akan rasa kesan daripada apa yang tangan kita laku kan,ini bukan janji kosong tp satu janji yang telah disebut dalam kitab suci al-quran(surah ar-ruum :41)

Apa Lg Yang dirasa kita Klu Bumi Sendiri Dah Kepanasan

Hentikan Semua Ini



menurut sumber yang sya dapat negara malaysia,2 perkara yang perlu diambil perhatian...

1)ini membuktikan negara kita malaysia masi blm kebal dari kesan pemanasan global.

2)kita berhak untuk membangunkan negara sendiri berlandaskan dalam kerangka yang mesra alam


so kesejahteraan keamanan kita alam sekitar negara kita tanggung jawab kita semua,mcm mana isu ini nak di atasi kita sama2 pikir kan........






Friday, April 23, 2010

Tawau....

ni pula percutian ku di tawau,wa ni kira pertama kali ni sampai tawau,ada lah dulu time muda2 p tawau itu pun time PLKN,aku p naik kapal terbang,flight ku mlm dari kk,sampai ja aku disana aku terus dibw pulang maklum lah dah malam kan hahahahahaha,aktiviti ku tak banyak bab aku p pun bukan lama sangat.tq buat keluarga rosdiana mohd nasir bab banyak bawa aku jln2,ke esokkan harinya aku dibawa p pasar p beli barang2 yang dikirim oleh mamy segala ikan masin ja pun,yang menariknya aku dibw p mam abc melo,sedap tau....pastu aku dibawa p kenduri mkn 40 arwah ibu kepada c diana ni,wa pengalaman baru,keluarganya semua best2 tau....aku di bw jln2 kampung jua tau.....penat gila jauh sangat ,tp ni lah pengalaman aku ditawau walau kejap aku tetap happy,miss and love tawau hahahahahahahah ada rezeki jumpa lg k hahahahahha.....




ni lah c macik tu (rosdiana) bawa aku jln2 dikampungnya

Mas Wings Yg membw aku p Tawau & pulang sandakan

ni wajah ku time pulang sandakan hahahahaha

Cuti-Cuti Malaysia....

ni pula cerita aku selepas selesai konvo tempoh hari,waaaaaa sepatutnya ni program kelas kami,TRIP TO RANAU.....tp apa yang jd lain pula yang jadi sedih ni semua tak ikut mcm2 alasan didengar ada yang kerja,nak dijadikan cerita kami ber8 ja yang p ranau,best sangat walau penat,walau sekejap tetap meriah,mcm2 aktiviti ni jln2 kat ranau p kolam air panas,p sungai moroli(tempat ikan2) hahahahahahahaa,kami siap sesat jln lg best sangat lah walau sikit ja yang p kami tetap meriah...... percutian kami 2 hari 1 malam ja....apa2 pun tq semua...adui akan ku rindui saat mcm ni entah bila lg dapat mcm ni kan......


Ni Lah Kami ber8 cantik kan.


Ni aku mcm mana ok kah?

Thursday, April 22, 2010

Majlis Konvokesyen Ke 14

hye semua,

sowey lah lama tak update blog ni pun baru ada masa.......nak cerita ni majlis konvoksyen ke 14 politeknik kota kinabalu baru ja selesai minggu lepas,hummmmmmm akhirnya hari yang ditunggu dah tiba disaat tu aku umpama tak bernyawa,aku berpikir btl kah jua aku yang naik pentas btl kah jua aku ni atau aku bermimpi,selama 3 tahun aku menghabiskan waktu ku ini lah masanya,terima kasih tak terhingga buat kwn2 ku warga DKA6A&DKA6B atas sokongan kamu semua.....hanya allah ja dapat bls jasa kamu semua.yang menyedihkan lepas ni entah bila lg baru kita jumpa kan kwn2 ku hahahahahahaha

bila saat aku naik kepentas hati ku sempat berbisik'ni lah bermulanya idup kerjayaan ku'susah senang aku tak kan putus asa and aku akan terus kan dan terus kan,bagi keluarga yang memberi sokongan terima kasih tak terhingga,yang mana sentiasa mendoakan kejayaan ku terima kasih,walaupun hanya dady and mamy ku ja yang datang aku tetap happy.....


lepas ni kehidupan ku akan bermula,cabaran demi cabaran yang menimpah apa2 pun aku kena tabah untuk menghadapi semua ini,cuma aku masi menunggu panggilan kerja...Ijazah ko tunggu aku k.....ada rezeki aku tak kan berenti disini aku akan terus menerus untuk teruskan pelajaran selagi mampu.....



Ni Ayah Dan Ibu Aku

Ni Pula Aku

Monday, April 12, 2010

Aeroplane Or Bus???????

hye semua
Tolong sya wa....nak naik bas kah nak naik kapal terbang,bukan apa wa nak p kk.....minggu ni kami dalam minggu konvo,so tu yang pikir ni nak naik apa p kk hahahahahahaha cerewet btl wa kan hahahaha,yang sebenarnya sya p kk mlm ni naik bas ja pun save bajet kan hahahah saja ja gurau ngan korang jgn marah k......bye Sandakan hahahahaha,mlm ni jln jam 7 mlm,ngan seorang kwn c kecil kamu kenal lg kan hahahahahahahahaha,apa2 pun bye warga sandakan....jumpa selepas seminggu k hahahaha.......warga kota kinabalu ko tunggu aku hahahahahahaha.............................................

Friday, April 9, 2010

Aku Kehilangan Ko R...........

selamat malam semua


hari ni aku kecewa btl wa.....benda yang dah lama ku simpan tiba2 hari ni kena potong,,konvo punya pasal kena potong c Rambut ni...bikin panas dah lama simpan alah2 maco lah kunun,tp pasal nak p konvo tepaksa potong sekarang ni mcm budak baik dah hahahahaha yang disayang tu bukan apa ekor kat belakang tu yang dah lama disimpan tp akhirnya tepaksa potong and hilang semuanya,nasib tukang gunting tu pandai dia tinggalkan ga sejemput ekor,jgn risau tak nampak ga ekor hahaha,harap2 dapat lepas lah time konvo minggu dpn hahahahahaha
tukang tu pun cakap sayang btl ko gunting rambut mu ni tau tu lah aku simpankan ekor tu sikit hahahahahahah best ga tukang gunting tu hahahaha,dia memahami perasaan ku jua hahahahaa..........AKU KEHILANGAN RAMBUT PANJANG KU.......

cebisan C RAMBUT yang dipotong hahahaha

Thursday, April 8, 2010

They Are The Best........

Hye,Smekom,Salam Satu Malaysia

sowey lah lama tak update blog ni...sibuk sikit lah,dari pg sampai ke mlm....nak diceritakan sebenarnya hari isnin pg tu aku dapat stu panggilan yg tak dikenali ni perbualan kami:-
kakak cute : hye selamat pagi ni sofie ya?
sya :dengan muka selamber yang baru bangun...Ya kak sya beckp!

kak cute :ni dari ARFSAN COMPUTER CENTER....blh ko dtg jam 9 ni,kami ada satu kekosongan untuk ko masuk belajar komputer.

sya :lah dengan pantasnya aku tengok jam 8.30 aku terus,ok kak nanti aku datang ya makasi kak.
Aku apa lg dengan pantasnya p mandi....adik ku yang tengah tido ku bangunkan and ku hantar dia p tempat nenek ku lg pun dia mau sekolah ga kan hahahahaha.....lebih kurang jam 9.30pg aku sampai,punya lah malu aku dah lah datang lambat begaya2 lg hahahahaha.....pastu ada lah stu pcik ni maaf pacik aku tak tau nama dia,pacik ni binanya kerja stu tempat ngan mamy aku sempat ga lah beborak2 kan.....pastu pacik tu bg aku tempat komputer yang tak bermasalah.....nak dijadikan cerita sebenarnya aku belajar komputer lah,ui bkn senang tau nak belajar selama 4 hari 4 kursus and 4 perkerjanya hahahaha pastu sijil dikeluarkan lg yang penting free tau......hari pertama(isnin) belajar pasal pengenalan komputer,hari ke 2 (selasa) belajar menaip hari ke 3 (rabu) belajar power point and last day(khamis) td belajar exsel.....kelas ni dari kul 9 sampai jam 5,mkn minum semua disediakan......best cikgu2nya tp aku tak panggil cikgu lah aku panggil abg and akak ja hahahahaha,masalahnya pembelajaran tu semua dah tau,aku just duduk lah ikut ja lah tak kan lah aku pulang ga kan mentang2 aku pandai....

ni lah team komputer aku hahahaha yang penting duk kerusi tu para senior kami

ni lah pacik Abdul pacik paling sempoi

aku kongsi ga lah ilmu yang aku ada ngan pacik2 disana,jgn main2 pcik2 pun belajar komputer tau.....ada stu pacik ni pacik abdul,pacik paling best and sempoi sekali dua kali tiga kali diajar aku ingat dia ingat lah ni rupanya dia lupa lg hahahahahahahaha paam2 lah warga tua kan hahahaha
banyak ga aku buat and belajar pasal komputer dari tak tau jadi tau dah aku hahahahahahaha....bukan belajar ja aku dpt malah aku dapat kenal ramai kwn biarpun ada yang pacik macik tp drg best.....paling aku tak lupa pacik Abdul......oh lupa ada seorng mina kerja kat sana,heheheheheh jgn marah ar nong hahahahaha dia ckp dia part time ja kat sana....c nong ni suka sakat org Jahat dia tau hahahahaha....nong jgn marah k.....ish kiranya dari abang faizan,akak ellyjan chel nama FBnya k sowey kak aku tak tau nama akak,pacik and c nong ni semuanya bgs,drg banyak ajar aku tau walau pun benda tu aku dah separuh mahir.......


ni lah budak baik ni belajar komputer hahahahahah

hari ni last day aku,kelas mcm biasa yang bestnya ada sesi penghargaan dapat buku seorg2 ni p depan malu ga aku bab ada kah c Nong tu kena kan aku lg ada kah nama ku dipanggil ENCIK SOFIE nama terakhir lg tu mana aku tak malu.....sedih ga tengok drg besalam2...yang mahalnya last sekali sempat ga cerita kat abang faizan pas ni jgn lupa panggil aku k,mana tau abang nak minta pembantu aku sedia membantu,bukan kerja wa bang jgn risau hahahahaha aku tak minta gaji jua hahahahahahaha gurau ya bang.....

emmmmm pas ja aku sampai rumah ,mandi ,makan mlm....aku baring2,apa lg lah kejadian aku lepas ni,ada kah still duduk rumah atau nasib2 abang faizan kol minta pembantu hahahahahahah,blh kah aku lepak lg disana pas ni,mcm2 ja ko sopi hahahahaha.k lah geng ku semua sampai sini ja dulu cerita ku.ada masa kita cerita lg k.akhir kata:-

THEY ARE THE BEST TEACHER...

Tuesday, April 6, 2010

BUANG SEPERTI BINATANG!!!

smekom/hye/salam satu malaysia.....

wei sejak 2 menjak ni adui banyak btl cerita kes buang bayi wa dimana kah sikap manusia skrg ni ar,mcm2 yang didengar mcm2 yang dilihat.......knp kah kes sebegini bukankah bayi itu satu anugerah yang tak terhinggah dari allah?macam2 dilihat ada yang bakar,bayi dibakar cuba lah anda anda bayangkan betapa bodohnya manusia mcm tu ar dimana akal drg ar,ada lg bayi yang dibuang dalam tong sampah wei tlg lah wei ingat bayi tu apa sampah kah,knp tkut untuk terima kenyataan yang kita ada bayi tp membuat tak pula pikir dosa pahalanya,yang jadi mangsa bayi jau dibuang seperti barang,dibakar seperti sampah mcm2 wa....sapa yang harus dipersalah kan dalam hal2 mcm ni ar.....sapa berani jawap...cuba kita semua bayangkan klu bayi tu dijaga didik diasuh,ya allah kita blh rasa nikmat seorg ibu and melihat anak2 membesar....mari kita membenteras habis2san kes buang bayi ni.......INGAT LAH WAHAI SAHABAT BAHAWA ANAK-ANAK INI LAH YANG MENOLONG KITA DI AKHIRAT NANTI.......


knp lah manusia mcm ni ujud didunia ni ar?drg tak pikir kah yang bayi tu pun punya akal and perasaan ar?wei sebodoh ni drg buat kecian kat bayi yang dibuang tu....cuba bayangkan kita dibuang oleh ibu bapa kita?sama lah kat bayi tu dibuang2,dibakar2,ada jua yang tinggal kan ditepi masjid lg tu tempat suci mcm tu apa lah perasaan bayi mcm tu ar.jawapan ada di hati kita...ada ibu bapa yang nak anak tak dapat2,ada yang dapat anak dibuang2 knp macm tu ar.ibu yang mengandung kan bayi tu 9bulan 9hari,dibawa bejalan kesana kemari,kandungan tu tetap dibawa tp knp ini jua balasan ibu terhadap bayi yang dilahir kan tu ar.......bukan kan bayi itu anugerah dari allah....cuba kita sama2 renungkan..................



ini kah dikatakan anugerah allah......


dibuang mcm sampah....setinggi mana lah perasaan bayi itu diabaikan...


video
tengok and renungkan ni...........
(betapah indahnya lahir seorang insan yang bergelar anak/bayi)

Monday, April 5, 2010

Rokok?????????

Selamat Malam...


sowey lah semlm tak teupdate blog,penat wa awal tido hahahahahaha ni ada cerita hangat yang tersebar bg perokok tegar tak pun perhatian buat kita semua BTL KAH artikel yang di menyatahkan darah babi ada dlm puntung rokok,ui jgn main2 tau bahaya tu.....tp sedikit sebanyak menurut artikel tu HEMOGLOBIN HAIWAN ITU DIGUNA DALAM PENAPIS ROKOK, ya allah btl kah tu ar......waspada lah lah bg sapa perokok tegar untuk masyarakat jua...menurut cerita keratan akbar tu pendedahan ini jua blh menyebabkan kemarahan besar beberapa kumpulan penganut taat!DIMANA KAH KEBENARAN CERITA INI PIKIR-PIKIRKAN LAH.......


ni dia renung2kan........

























Saturday, April 3, 2010

STEAMBOAT....yang mengerikan....

hye semua...

sowey lah semlm tak sempat nak update blog.....ni nak dicerita kan pasal kes semalm ni,kami semlm makan kat luar smpena menghalau c endut bab dia nak pulang kk uda hahahaha bukan menghalau wa telampau bahasa tu kan sempena kepulangan dia pg td ke kk org belajar wa pula kan hahahahahahahaha.....yang jd cerita skrg ni sistem tempat kami makan ni makan sampai kenyang......adui kenyangnya tak terkata sampai tak blh berpikir,ketawa pun tak larat dah...yang lucunya c endut ni punya sistem makan sampai mati hahahahahaha c endut ni jua begaduh lg ngan popuan kat sana,ingatkan cina rupanya OM sabar ja k endut.....



Ni lah sya muka kenyang dah tu...........



tengok 2 org ni c endut (asraf) and c kecil(arif) control kunun maka lenyang dah tu..


ni lah tempat yang mengerikan tu
c kecil ni pula sampai sana punya lah banyak cakap hahahaahahahah,top2 suara tu makin hilang,apa lg kenyang lah tu,ada lg kwn ni satu siap p cari tandas yang bikin panas masuk tandas pun mau baris bayang kan lah mcm mana makan yang sampai kenyang tu hahahahahaha....dalam jam 9 kami semua pulang adui btl2 tak larat,sempat lg tu tengok cewe tp bkn sya c endut lah hahahaha......ni lah namanya steamboat yang mengerikan tu....

Friday, April 2, 2010

CAT..........

hye semua '


ni pula carita ku di waktu ptg lucu ga tau lepas ja solat jumaat,C endut sya harap kamu kenal k hahahaha bg yang lupa alah cerita seblm ni kamu baca kamu kenal lah tu hahaha,naaaaaaaa sambung cerita c endut ni bawa kami p Cat rumah ayahnya bab ada org nak masuk menyewa jd nak cat nak siapkan,nak dijadikan cerita,janji semlam betiga,yang bikin panasnya kami be2 ja sama c endut,c kecil dah buat hal JANJI MELAYU,C kecil ni memang wa alasan ADA KONKRIT hahahahahaha,tp tak pala kami be2 ja yg p,sampai ja sana penat tu memang penat lah and bebaloi ga penatnya dibalas pengalaman and teh tarik maca hahahahahaha......
tq endut......










ni lah aktiviti ku di waktu ptg...
pengalaman ga ni tau hahahahahahha



Ching Ming Day 4 the chinese

hye mat malm semua....

emmmmm nak mula mcm mana ar hahaha,ok lah mcm ni pg2 lg dah kena kejut awal bangun untuk p lawat kuburan cina atuk dan nenek cina sya ops lupa nak bagi tau ibu sya cina masuk islam,jgn ada yang salah sangkah pula k....bagi org cina hari ni hari ching ming,lebih kurang mcm p lawat kubur lah,sya pun bkn tau sangat hahahaha.....nak dicerita kan jam 5.00pg dah bangun tau...perjalanan p tanah perkuburan tu pula lebih kurang 15 minit,bukan apa p awal pg supaya tak panas hahahahahha,sampai ja kami kat sana adui punya lah ramai,and banyak kereta dah paking kat tepi jln tau...yang bestnya kereta sya kereta kecil tu yang dapat naik sampai atas tinggi btl banyak kereta yang tak dapat naik and paking kat bw ja....sampai ja sya kat sana pacik2 semua sibuk kemas2 bersikan kuburan mcm2 lg lah,pastu drg sembayang banyak adat drg tau....pas ja upacara sembayang drg bakar pakaian duit tp bkn duit btl k mcm2 lah....kunun barang2 yag dibakar tu untuk drg yg dah mati guna kat atas nanti hahahahahahah.....lebih kurang 1 jam ga lah kami kat sana...sya apa lg duduk2 and tengok ja,sempat ga tengok kwsan sekeliling semua org sibuk bersihkan kwsan sendiri tau........bg drg mcm ni memang sensetif,tak mcm kita melayu kan bila2 masa ja blh p kuburan kan btl tak kwn2............sya nak cerita banyak2 pun susah ga sya pun tak tau sangat ga,cukup lah setakat ni hahahahaha.........


ni lah kuburan atuk and nenek cina sya
permandangan sekitar kawasan perkuburan

ni lah tempat tu(sowey lah tulusan cina tak tau baca hahahaha)



Thursday, April 1, 2010

waktu Mlm ku Bersama Mereka

SELAMAT MALAM SEMUA.....

hai,mlam ni sejuk semcm ja,flu menyerang lg ni mesti td beujan pasal buat manhole td ni...biasa lah i still waiting for ar job ni jawapnya duk rumah ja lah dah 3 bulan duk rumah ja....ni malam2 ni keluar lepak ngan kwn2...kebetulan kwn baik ku c endut dah pulang dari kk,nak tau satu cerita klu c endut ni dah pulang mamy i say"nak datang uda saitannya keluar lah dia ni mcm kelawar"asal mlm ja i akan hilang lepak punya hahahahaha,yang bestnya lg kami lepak just kami 3 ja kalu c endut ni dah balik kk,tinggal kami be 2 ja tp still keluar ga....

Ni lah kwn baik sya C kecil(arif) and C endut(asraf)

ni lah menu kami hahahahaha

mcm biasa lah c kecil, i and c endut keluar lepak ni lah aktiviti mlm kami,dah menjadi ruten kami hahahaha,ayat yang biasa diguna"maaaacccccaaaaa teh tarik 3 papadom 1 air sejuk 3"sampaikan pekerja restoren moden and restoren ajmeer dah kenal dah kami ni,mlm2 benda yang sama ja hahahahahaha...yang bestnya mcm2 cerita keluar, i tak blh bayangkan idup i tanpa mereka,mereka lah kwn dunia akhirat sya tau.......best kami saling betukar2 cerita,mereka ni jua yang banyak tlg i,banyak buat i senyum kata lain dengan dorang ni i sentiasa happy...

they give me more spirit in my life............

Hari Pertama ku di bulan April

ni lah manhole yang bermasalah tu hahahahah









aktiviti sya sebelah tengah hari memasang lampu dengan kwn sya (asraf)




hye semua!!

wa subuh2 dah ribut semcm ujan yang lebat membuat ku sedap semcm ja tido td,sampaikan solat subuh hampir2 ditinggal dengan alasan yang dibuat2 tido,mimpi ku berkata"SOPI BANGUN KO INGAT KO TUHAN,KEMEWAHAN DUNIA DIA PUNYA BILA2 JA DIA BLH AMBIL!!!!!BANGUN KO P SOLAT"dengan pantasnya aku terus p solat,syukur sempat jua,ujan kat luar semakin kuat....kecian ibu ku yang p kerja mesti kena ujan hahahaha......ar pg ni kwn ku minta tlg p buat manhole kat rumahnya sumbat adui ayai dah lah ujan manhole tu lg buat pasal,dalam lubang tu lg mcm2 ada hahahahahahah,walaupun kotor,geli mcm2 lah ada,tp pikir pengalaman hahahahaha,lucu btl mcm2 dah dibuat mcm2 dah perangai yang keluar,kerja sambil behujan lg habis basah pakaian,hasil kerja tak menjadi td tp tak pa lain kali sambung hahaha


tengah hari td pula,dengan pakaian basah ujan2 tu kami sambung lg p pasang lampu,nasib baik hebat,ada kwn tu dicari kita gelar dia c kecil lah sibuk dia p kerja,oh ya lupa kwn ku c kecil tu p interview td wish he gud luck k......pas ja pasang lampu kami minum kat moden,hampir kantoi yang c kwn tu berasap hahahahahaha,itu ja lah aktiviti ku,pastu pulang rumah jd suri rumah bejaya hahahahaha.......