Followers

Friday, November 5, 2010

akhirnya ko tiba ga...

hari ni tanggal 13/11/2010....

ni cerita aku dulu-dulu time belajar kat piliteknik kota kinabalu dulu........ni kes last semester aku,emmmmmmm time cuti sem 5 time ni aku ada kenal seorang wanita lah kat YM.....time tu nama dia privatebell.........kami kenal2 time kat YM ja,pastu aku jumpa dia pula kat TAG.....sepanjang cuti ku tu aku habiskan dengan dia ja satu benda aku tak blh lupa bila dia kata "ok lah sofie aku nak tlg bapa ku cuci kereta dulu"tu lah ayat dia yang sampai skrg aku tak blh lupa,dalam hati ku dah mula rasa lain,tak kan aku suka dia kan ha3x.....pastu aku time masuk sem 6 aku terjumpa dia buat pertama kali kat pejabat KAMSIS masa tu aku baru dilantik jd ajk asrama lah,aku tak ambil kesah lg,pastu aku bertembung dengan dia lg masa tu aku dalam perjalanan nak p betugas untuk sesi mendaftar,aku still buat2 tak kenal maklumlah dia pun tak tegur kita takkan kita nak tegur dia pula kan,dalam hati ku kata SOMBONG btl dia ni.....sampai lah satu masa aku and kawan aku adizan nama dia,adizan ni kawan baik ngan popuan tu tau....aku dah nak buat jahat aku minta no hp dia and aku kena kan dia,aku miskol2 dia tau.kesian ga aku tengok dia mencari sampai tepusing2 kepala dia....aku and dizan ketawa ja dari atas perhatikan dia tau.......pada masa yang sama aku dah pakat ngan dizan supaya tak bocorkan kerja jahat ku ni.....pastu kami dah mula bemsj walaupun tak kenal tak jumpa........selang seminggu kami adakan satu meting pertama untuk watika perlantikan AJK tertinggi ASRAMA,pada masa tu dia ni org lama dalam ajk asrama tau......aku ja budak baru,ok ok aku sambung cerita,sepanjang meting tu berlangsung plan untuk buat kejutan untuk dia and dia tau aku sapa tak kesampaian,masa tu aku adalah 3 calon untuk menjadi pengerusi kamsis,tp masa tu rezeki tak menyebelahi aku masa tu hati ku dah rasa alah memang tak da jodoh hahahahahahaha,dalam masa masyuarat tu berlangsung aku sempat ganggu dia lg tau,kesian mencari ni hahahahaha,masa meting tu berlangsung aku hairan lah bayangkan lah aku calon pengerusi last2 jawatan aku kat bawa sekali,aku tak kesah ga sebenarnya aku cuma nak tarik diri masa tu,nak tau kebetulan dia tengah jd Setiausaha,adui dia protes aku habis2san tau mulutnya banyak2 cakap dia kena kan aku terus.......ayat yg aku ingat"ko kan budak awam so salah kah kami letak ko kat ajk tak ingat dah ajk apa time tu" adui dalam hati ku kata popuan ni memang best,banyak mulut and dia jua lah org pertama berani melawan ckp aku time tu ha3x......ok2 aku pendekkan cerita mlmnya tu aku kol dia and ganggu dia lg and last2 baru dia tau sapa aku sebenarnya....masa tu punya main merajuk dia ni ngan aku akhirnya kami mula rapat-rapat and rapat,masa tu aku cuba untuk kenal sapa sebenarnya dia,sejak akhir tu kami sentiasa bersama and bersama,program2,jln2,makan,minum,sedih,gembira semua dia ada bersama aku,masa tu aku masi dlm proses untuk menguji aku terus2 kan misi aku masa tu......tp dia cukup hebat,semua dia dapat tapis untuk aku.....org dia cukup hebat ciri2 aku semua ada pada dia ni,yang bestnya dia pandai buat kek coklat tau,aku nak apa dia bg,aku larang dia dengar,manja adui semua lah sampai lah tarikh 13/11/2010 tu baru lah aku terima dia ha3x paham2 sendiri lah.....dan sekarang 13/11/2010 ni kami dah setahun,alhamdulilah setakat ni kami still happy and akan sentiasa hppy2....kami pula masing2 dah berjahuhan aku sambung study kat johor and dia kat UMS,aku harap jodoh kami berpanjangan amin.....sayangnya aku tak dapat bagi dia apa2 bab skrg ni musin nak exzam lg pun aku jauh tak dapat pulang...ni lah kesah serbah sedikit pasal popuan banyak cakap ni sebenarnya nak cerita sampai esok pg pun tak habis hahahahaha,ko dengar sini popuan:-

I LOVE THE WAY U LOOK AT ME
I LOVE WHEN WE WALK ALONG TOGETHER FOR A WHILE...
I LOVE THE THINGS U FAY TO ME
L LOVE THE THINGS U DO MOSTLYWHAT I WANT TO SAY
U ARE ONE IN MELLION IN MY HEART

HAPPY 1st ANNIVERSARY ROSDIANA MOHD NASIR......







3 comments:

  1. siuk LOve Story ko nie....by the way...kmu mmg pasangan paling gempak la....solute 4 u 2.....

    ReplyDelete